Eurofantasy – Final

Mistry Evropy se poprvé v historii stali Portugalci. Tým okolo Cristiana Ronalda, který ale ve finále odehrál pouze dvacet pět minut, zvítězil 1-0 po prodloužení díky gólu střídajícího Édera ze 109. minuty.

Hotovo, dobojováno. Nedělní finále mezi Portugalskem a domácí Francii je za námi. Na Stade de France jsme viděli z počátku velmi aktivní domácí borce, kteří do zápasu vstoupili opravdu aktivně. Možná až trochu přemotivovaný Payet pak v 22. minutě v souboji s Ronaldem sice jednou nohou zasáhl míč, ale druhou naplno trefil soupeřovu stojnou nohu. Portugalský kapitán si nechal koleno dvakrát ošetřovat, ale nakonec stejně opustil hrací plochu na nosítkách. Někdejší trenér Řecka kvůli tomu také trochu přeskupil rozestavení svých hráčů a tato změna jeho mužstvu pomohla. Do poločasu bylo k vidění ještě několik zajímavých příležitostí, kdy na straně Francie hrál velmi dobře Sissokho, na straně druhé se několika skvělými zákroky blýskl Patrício.
Po přestávce jsme na nebezpečné situace před oběma brankami museli počkat až do závěrečné pětadvaciminutovky. Hru Francouzů výrazně oživil Kingsley Coman, který vystřídal dnes nevýrazného Payeta, ovšem branku jsme i tak do 90 minuty neviděli a šlo se do prodloužení.
Zlatý tah si připsal trenér Fernando Santos, který poslal na hřiště místo mladičkého Renata Sanchese fyzicky zcela jinak stavěného Édera a právě on se stal hrdinou tohoto finále. Klíčový okamžik nadešel ve 109. minutě. Laurent Koscielny prohrál osobní souboj právě s Éderem a útočník francouzského Lille z nějakých dvaceti metrů přízemní skákavou ranou rozhodl o premiérovém zlatu pro svou zem. Hugo Lloris se za míčem natahoval marně a pohár nad hlavu tak zvedlo Portugalsko.
Portugalsko slaví titul, přestože na turnaji vyhrálo v normální hrací jediný zápas (semifinále proti Walesu 2-0). Jinak si připsalo samé remízy a v play-off rozhodovalo v prodloužení či v penaltovém rozstřelu.

A teď to hlavní 😉 Finálové kolo, zvládl nejlépe Petr (Gosus), který vsadil výhradně na Portugalce a k tomu ještě Pepe C! Za tento vydařený kousek posbíral parádních 45b a posunul se tak na celkové třetí místo. Podobnou strategii jako Petr zvolil i ExIT, tedy hned pět defenzivních hráčů z výběru Portugalska, ovšem volba Ronaldo C mu nevyšla, i tak nasbíral velmi solidních 39b.
Vedoucí Nesvy do žádného výrazného rizika jít nemusel, vsadit spíše na vyvážený team (6x Francie, 5x Portugal), který sice nasbíral pouze 28b, ale i s tímto výsledkem si pohlídal první místo a jeho team Nesvy S8 se tak stává celkovým vítězem naší ligy Eurofantasy.Pundits.
Gratulace! 🙂

euro_table_final

Výrazně odlišný herní systém, absence BP systému a hlavně časová náročnost, to byli asi hlavní rozdíly Eurofantasy ligy oproti naší oblíbené FPL. Tentokrát to nejlépe zvládl Nesvy, který vlastně stylem start-cíl zvítězil. Tento systém evidentně nesedl Milošovi, který končí až na sdíleném třetím místě společně s Petrem.
Velmi dobře se presentoval ExIT, který v závěrečných kolech dotáhl ztrátu ze základních skupin a nakonec vybojoval druhé místo. Na jeho agresivní styl se tak snad můžeme těšit i v nadcházející FPL.Pundits sezóně, kam společně s Rusym určitě zamíří 😉

GG