Eurofantasy – Semi-finals

Portugalsko si poradilo s Walesem a zahraje si finále. Soupeřem mu bude domácí Francie, která díky dvěma brankám Griezmanna porazila Německo, mistři světa tak berou pouze bronz!

První semifinálový duel sehrálo Portugalsko a Wales. V sestavě Walesu chyběl hlavní tahoun Aaron Ramsey, který si odpykává trest za dvě žluté karty a nutno říci, že chyběl výrazně.
K vidění byl poměrně vyrovnaný zápas, Wales možná trochu překvapivě ovládl statistiku držení míče, jednoznačných šancí si ale více vypracovalo Portugalsko. Zápas rozhodla pětiminutovka na začátku druhého poločasu. V 50. minutě rozehrál Mario roh na krátko s Guerreirem, na jehož centr si naskočil Ronaldo a nechytatelnou hlavičkou otevřel skóre. Hned o tři minuty později tečoval Ronaldův pokud do protipohybu Hennesseyho Nani a bylo po zápase, 2-0. Po islandské pohádce končí také pohádka Walesu. Draci z Britských ostrovů podlehli Portugalsku 2-0 a finále si tak zahraje parta okolo Cristiana Ronalda. Několikanásobný držitel Zlatého míče dnes k vytouženému postupu svého mužstva přispěl výraznou měrou, první gól dal a druhý připravil. Většina z nás šla Ronaldo C a posbírala tam solidních 16b. Další body se nasbírali z obranných řad Portugalska – R.Patricio 7b, Guerreiro 9b, Cedric a Fonte po 6b.

Předčasné finále, tak se mluvilo o druhém semifinálovém zápase, kde se utkali výběry Francie a Německa. Zápas tentokrát tak trochu „profesorsky“ pojali domácí Francouzi, kteří vsadili na dokonalou defenzivu, která v kombinaci s německou střeleckou impotencí nakonec slavila úspěch. Těsně před koncem prvního poločasu Schweinsteiger neuhlídal při rohovém kopu své ruce, které strčil před Evru a sudí Rizzoli správně ukázal na značku pokutového kopu. Ten si vzal na svědomí nejlepší střelec letošního Eura Antoine Griezmann a střelou na druhou stranu od Neuera poslal Francii do vedení. Rozhodnuto pak bylo v 72. minutě, kdy Pogba využil chyby Kimmicha v šestnáctce a odcentroval na malé vápno, odkud míč vyboxoval Neuer pouze ke Griezmannovi, který pohotovou ranou před německým kapitánem poslal šouravou střelu mezi nohami brankáře až do sítě, 2-0. Mistři světa tak jednou domů, domácí výběr postupuje zaslouženě do finále, kde se v neděli střetně s Portugalskem. Čisté konto na straně Francie a Antoine Griezmann (10b) v sestavě, to byl hlavní přísun bodů z tohoto zápasu.

Semifinálové kolo ovládl ExIT, který vsadil výhradně na Portugalce a Francouze a posbíral tam nadprůměrných 71b. Druhý Nesvy s 59b, dále pak Petr, Miloš, poslední Studna.

euro_table_semif

Před posledním kolem, je v čele stále Nesvy, který opět navyšuje svůj náskok, tentokrát již na 23b. Na druhé místo se posunul ExIT, který toto kolo zahrál výborně a střídá tak Miloše, kterému v závěru turnaje evidentně dochází dech 😉 GL v nedělním finále.